SABINA-REIS NOVEMBER 2018: EEN TERUGBLIK

Deelnemers schreven:

“Verrassende en verfrissende themareis. De wereld van Hadrianus en Sabina komt midden in het hedendaagse Rome tot leven! Ook de barokdag was voor ons een hoogtepunt.

“Leerzaam, educatief en een cultuurreis onder deskundige begeleiding! Een aanrader!”

“Fantastische reis waar je dingen te zien krijgt die veel verder gaan dan wat je zag toen je als gymnasiast naar Rome ging. Niet in de laatste plaats dankzij de kennis en het enthousiasme van de reisleiders.”

Vijf zonovergoten dagen liepen wij met 21 ‘man’ door Rome en Tivoli. We kwamen oog in oog te staan met Sabina zelf en met de andere leden van de keizerlijke familie en bezochten de in verband met Sabina memorabele plaatsen: we brachten een groet aan de Via Tiburtina, namen een tram naar de Aventijn, slenterden langs de Circus Maximus, beklommen de Palatijn met het Hippodroom en zakten af naar het Forum Romanum, het Colosseum en de Hadrianus-reliefs op de boog van Constantijn. We bezochten de Capitolijnse musea op de toppen van het Capitool, doorkruisten de diepten van de Suburra. We bewonderden het Pantheon, zaten op een steen van de tempel van Matidia, scheerden langs het Mausoleum van Hadrianus aan de Tiber. We zagen een verband tussen Hadrianus’ architectuur en de barok. De geest van Mindia voerde ons naar vroeg-Christelijke kerken. We keerden terug met Sabina naar Tibur en dwaalden over de gronden van de Villa Hadriana. De Nijl troffen wij aan in Palestrina.