Over

Nynke Smits is docent Klassieke Talen aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden, schrijfster van de in 2017 verschenen historische roman Sabina, partner van Wim van Saarloos, moeder van drie dochters (vlnr:) Paulian, Alieke en Simone van Saarloos.

Ze is geboren in 1957 te Leeuwarden en heeft daar het Stedelijk Gymnasium bezocht. Vervolgens studeerde zij van 1975 tot 1982 Klassieke Talen te Leiden en was student-assistent bij de vakgroep Oude Geschiedenis. Van 1982-1990 woonde zij in Summit, New Jersey (VS), waar de drie dochters werden geboren en waar ze les gaf aan Drew University in Madison NJ. In 1990 teruggekeerd naar Leiden gaf ze tot 1998 les aan het Stedelijk Gymnasium te Schiedam en sinds 1998 aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden.

Bij Drew University heeft ze gewerkt aan Integrating Women in the Curriculum.

Ze verdeelt haar tijd nu tussen school, schrijven en wat daar mee samenhangt, lezen, vrienden en familie, sinds kort kleinzoon Otis! , hond Krekel en roeien bij die Leythe.

De bio’s die anderen maakten n.a.v. het verschijnen van Sabina:

One comment

  1. Hallo Nynke,

    Morgen gaan mijn vrouw en ik naar L’Orfeo – Opera van Monteverdi in Arnhem. Om ons voor te bereiden hebben we het verhaal van Orpheus gelezen. Ik vertelde mijn vrouw hoe ik jaren geleden genoten heb van de lessen van uw vader. Vooral achteraf ..op dat moment was ik een kind.. Maar ook tijdens de lessen heb ik met bewondering, verwondering en waardering de vertellingen over de mythologie aangehoord. Schitterend! Wat een bevlogen leraar. Beeldend en vol passie.

    Met vriendelijke groet,

    Meindert Visser

Comments are closed.